Følg din intuition for et autentisk lederskab

Indsendt .

At gøre netop dét – er essensen af autentisk lederskab.

Jeg hjælper mange ledere med at GØRE det, de kan MÆRKE er det RIGTIGE i den AKTUELLE situation, de befinder sig i.

Og når det lykkes for dem, sætter de sig selv fri og skaber frit og ubesværet de resultater, de ønsker og den vækst, de drømmer om. For sig selv. For medarbejderne. For forretningen.

Din vej til autentisk lederskab

Drømmer du om at leve dit liv ud fra et stærkt og autentisk lederskab og med en integritet, der inspirerer og gør en forskel for dine omgivelser? Så handler det for dig om at GØRE det, du kan MÆRKE er det RIGTIGE i den AKTUELLE situation, du står i lige nu. Og der opstår mange situationer helt af sig selv i løbet af en dag.

”Hvorfor vil det have en afgørende effekt på mig og mit liv – hvis jeg GØR det, jeg kan MÆRKE er det RIGTIGE i den AKTUELLE situation?”

Fordi du så lever på en let og ubesværet energi. Du gør jo bare det, du i situationen kan mærke, og som du ved er det rigtige at gøre. Om du skal sige ja eller nej. Om du skal gå din vej. Om du skal spørge om noget. Uanset hvad der er perfekt for dig at gøre i situationen, ved du det intuitivt.

Og at leve dit liv intuitivt – er let og ubesværet.

En anden gevinst er, at de intuitive beslutninger, du tager i nuet, altid vil være de rigtige for dig. Intuitionen tager ikke fejl. Tager du en beslutning, der senere viser sig ikke at være den rigtige, skyldes det, at du ikke tog den beslutning, du kunne MÆRKE var den rigtige. I stedet tænkte du måske for meget over beslutningen, lyttede til en ”burde-stemme” i hovedet, tog afsæt i en tidligere erfaring eller andet forstyrrende.

Men en beslutning fra hovedet, fra ”burde”, fra noget der er sket tidligere eller lignende – er ikke altid den rigtige beslutning. Den rigtige beslutning er den, du kan MÆRKE er den rigtige. Du behøver slet ikke tænke over noget som helst.

”Hvordan kan jeg vide, at en beslutning er rigtig?”

Svaret på det spørgsmål er også simpelt: ”Det kan du, når beslutningen føles rigtig”.

Hvilket ofte fører til dette spørgsmål:

”Jamen, hvad så hvis jeg står i en situation, og jeg ikke kan mærke, hvad der er det rigtige at gøre i netop den situation?”

Du kan altid mærke, hvad der er det rigtige at gøre i enhver situation. Altid. Problemet er ikke din manglende evne til at mærke. Problemet handler om din egen manglende tillid til din evne til at mærke, hvad der er det rigtige for dig at gøre i den aktuelle situation.

Fordi alle mennesker er født med evnen til at mærke. Alle mennesker er født med en stærk intuition og et stærkt autentisk lederskab.

Det er korrekt, at nogle mennesker har lettere ved at mærke hurtigt efter – og dermed hurtigt vil modtage det rigtige svar. Andre mennesker har det sværere.

Grunden til det er simpel: Dem der har det svært med at mærke efter, har typisk gennem årene skruet ned for deres lyst til at lytte til det, de kan mærke – og i stedet skruet op for rationelle analyser og tankevirksomhed.

Dermed har de gennem tiden bevæget sig væk fra deres medfødte evne til at mærke efter. De har bevæget sig væk fra, hvad deres hjerte og mave fortæller dem – til hvad deres hoved og kalkulationer fortæller dem.

”Det kan jo også være farligt bare at handle på det, jeg kan mærke – hvad nu hvis jeg tog fejl, hvad nu hvis jeg ”mærkede forkert” og tog en helt forkert beslutning med fatale konsekvenser?”

Når du lytter til den rene besked fra din intuition, holder dit hoved og dine tanker helt ude, så vil den mavefornemmelse, eller det du kan mærke, aldrig tage fejl.

Så enkelt forholder det sig. Der er ikke mere at tilføje.

Når du stiller spørgsmålet, er dit problem ene og alene det mentale sted, du kommer fra. Den historie du fortæller dig selv om, at det er farligt, og den frygt du dermed befinder dig i, begrænser din evne til at mærke efter, samtidig med at din historie og frygt forhindrer din intuition i at flyde frit. På samme måde som et rør med en strøm af vand kan stoppe til af lort.

”OK – men er det ikke meget egoistisk bare at gøre det, jeg kan mærke er det rigtige at gøre – det er jo ikke sikkert, det er det rigtige for de mennesker, jeg er sammen med?”

Det du kan mærke er det rigtige at gøre, er også det rigtige for dine omgivelser. Fordi i det øjeblik du går på kompromis og begynder at gradbøje, hvad du dybest inde kan mærke er det rigtige for dig, så gør du dine omgivelser en bjørnetjeneste.

Når du gradbøjer og tager beslutninger, du TROR er gode for dine omgivelser – så snyder du dem. Fordi du aldrig kan vide, hvad der er det rigtige for dem. Men du og din intuition ved altid, hvad der er rigtigt for dig. Og hvis alle tog beslutninger med maven og hjertet, så ville verden være et meget bedre sted. Så ville du, din beslutningsevne og dit liv være i flow. Et naturligt flow. Et frit og ubesværet flow.

Og det vil også øge flow’et i dine relationer til andre mennesker.

”Der er lige en sidste ting – hvad så med konsekvenserne? Det er jo sådan, at jeg helst tager beslutninger med hovedet, og forsøger at regne ud, hvordan mine omgivelser vil reagere, og hvad konsekvenserne vil blive af mine beslutninger.”

At tage intuitive beslutninger, udvise autentisk lederskab og leve livet på et ”intuitivt flow” kommer først til at fungere, når du indstiller dig på – og beslutter dig for – at tage konsekvenserne som de kommer.

Det er en illusion, når du bilder dig selv ind, at du ”kan regne konsekvenserne ud”.

Når du har taget beslutningen om et eller andet, og så med en handling fører den beslutning ud i livet – så kan du aldrig vide, hvordan omgivelserne vil reagere, og hvad de vil synes om dig og din beslutning.

Du kan have formodninger, og du kan gisne. Men reelt at vide, hvordan omgivelserne vil reagere og hvad konsekvenserne vil blive – det kan du ikke.

Der er derfor to store grunde til, at du ikke skal tænke på konsekvenserne ved din beslutning:

  1. Du kan aldrig regne konsekvenserne ud. Du kan tænke tilbage og kigge på dine erfaringer med lignende beslutninger og handlinger – og så vælge at tro på, at konsekvenserne i denne situation bliver de samme. Men du VED det ikke. Derfor giver det ingen mening at tænke i konsekvenser – fordi du alligevel ikke kan kontrollere hvad konsekvenserne bliver
  2. Når du tænker meget i konsekvenser, så er det reelt lig med behagesyge, og du laver om på dig selv for omgivelsernes skyld. I det sekund, du begynder at tænke i konsekvenser, går du udenfor dig selv og over i dine omgivelser og tillægger dem motiver og reaktioner. På den måde lader du din beslutningskraft styre udefra og ind. Du sætter dermed ”den rene og autentiske beslutningskraft” ud af spil – netop fordi du er ovre i dine omgivelser i stedet for at din beslutning kommer fra dig, indefra og ud.


Så her er de trin, du skal øve dig i for at styrke dit autentiske lederskab og få dig selv og dit liv i flow:

 

  1. Mærk hvad der er det RIGTIGE for dig i den aktuelle situation, du står i.
  2. GØR det så – før det ud i livet – sig det, du kan mærke er det RIGTIGE at sige.
  3. Hold frygten for omgivelsernes reaktion ude – hold tankerne om konsekvenser ude.
  4. Og glæd dig til det, der kommer tilbage til dig, efter du har handlet på din intuitive beslutning – i den rene form – fordi det, der kommer fra dig, jo netop er rent.